Αναγνώστες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΝΕΟ ΒΗΜΑ

Εδώ είστε για να εγκαταστήσετε το καινούριο πρόγραμμα-απόλυτα συμβατό με αυτό του Στέφανου Σουλδάτου- το ΜΚ ή "Μουσικά κείμενα" του Δημήτρη Παπαδόπουλου Μηχανικού Πληροφορικής
Εκπαιδευτικού ΠΕ20 - Κιλκίς που αντί πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί το ποντίκι. Το ΜΚ διατίθεται δωρεάν.  Το αξιολόγησα ως εξαιρετικό.
Πρώτα διαβάστε τις  Οδηγίες ΜΚ.pdf που θα τις κατεβάσετε από την ιστοσελίδα που αναφέρεται πιο κάτω. Μετά θα εγκαταστήσετε το καταπληκτικό πρόγραμμα Γραφής Βυζαντινής Μουσικής, που
θα το βρείτε στην ιστοσελίδα http://papline.gr/  Για την εγκαταστάσιμη έκδοση πατήστε στο ΜΚ 5.8.2 psi που θα σας οδηγήσει σε ένα φάκελο Zip, τον ΜΚ_5_8_2 _msi.zip που περιλαμβάνει το εκτελέσιμο αρχείο MK.msi
Από την έκδοση 5.0+ και μετά το ΜΚ περιλαμβάνει μια νέα εκπληκτική δυνατότητα. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή MKclient που λειτουργεί σε Android μετατρέπετε την ταμπλέτα σας, σε ένα εύχρηστο πληκτρολόγιο αφής στο οποίο απεικονίζονται όλοι οι μουσικοί χαρακτήρες για την γραφή του μουσικού κειμένου.  
To MKclient  που φορτώνεται μόνο από taplet ή άλλη συσκευή με λειτουργικό Android όχι από pc, θα το βρείτε στην πιο πάνω ιστοσελίδα που αναφέραμε προηγουμένως ή πατώντας τη σύνδεση που βλέπετε από το taplet σας.

Χρησιμοποιώντας το MKclient εκτός της ευκολίας στην πληκτρολόγηση αποκτάμε και περισσότερο χώρο στην οθόνη του υπολογιστή μας αφού μπορούμε να έχουμε ελαχιστοποιημένο το ΜΚ στο PC μας.
Προσοχή!!!
Το MKclient δεν είναι αυτόνομο πρόγραμμα για συγγραφή αλλά ένα πληκτρολόγιο για το ΜΚ. Για να λειτουργήσει πρέπει να τρέχει ταυτόχρονα το ΜΚ σε κάποιο υπολογιστή με Windows ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο ίδιο τοπικό δίκτυο με την ταμπλέτα.
Για να χρησιμοποιήσετε το MKclient ανοίξτε το ΜΚ στο PC και στη συνέχεια το MKclient στην ταμπλέτα. Η σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων γίνεται αυτόματα. Σε περίπτωση προβλήματος της αυτόματης σύνδεσης θα πρέπει να δώσετε την IP υπολογιστή που τρέχει το ΜΚ, στις ρυθμίσεις του MKclient. 
Θα πρέπει να προσέξετε την πρώτη φορά που θα τρέξετε το ΜΚ+, στο μήνυμα του «τείχους προστασίας» των windows, να αποδεχθείτε ότι θα επιτρέπεται η επικοινωνία του ΜΚ στα Ιδιωτικά δίκτυα. Αν χρησιμοποιείτε firewall τρίτου θα πρέπει να το ρυθμίσετε κατάλληλα. 
Το MK client δοκιμάστηκε σε Android 4.1.1-Android 4.4 και το ΜΚ + σε windows 7 - windows 8.1 και windows 10 χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Σημ.: Οι πιο πάνω σημειώσεις ανήκουν στο δημιουργό του προγράμματος Δημήτρη Παπαδόπουλο. (Το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί και ελεγχθεί από μένα και πιστοποιώ ό,τι αναφέρεται είναι απολύτως σωστό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικότατο πρόγραμμα, ιδιαίτερα σε συνδιασμό με την εφαρμογή σε taplet είναι αξεπέραστο! Μπράβο στο δημιουργό του. Δημήτρη Παπαδόπουλε, Εύγε! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου